با ما مشورت کنید

برای انتخاب بهترین راه در مدیریت مالی کسب و کار خود از کارشناسان ما کمک بگیرید.

سوالات پر تکرار

قانون جدید سامانه جامع مودیان و پایانه های فروشگاهی چیست؟

سامانه مودیان مالیاتی سامانه‌ای است که با هدف جمع‌آوری و یکپارچه‌سازی اطلاعات مربوط به مؤدیان مالیاتی راه‌اندازی شده است. در این قانون تاریخ‌های مشخصی به عنوان فراخوان‌های اجرای این قانون اعلام شده که بر اساس آن در هر یک از این تاریخ‌ها، گروهی از شرکت‌ها مشمول اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه‌های مؤدیان شدند. هر مؤدی باید تکالیف مشخصی را برای اتصال به سامانه مؤدیان و در نهایت ارسال صورت‌حساب الکترونیکی به این سامانه انجام دهد.

چرا شرکت‌ها تمایل دارند واحد حسابداری خود را برون سپاری کنند؟

به دلیل گستردگی و حجم بالای اطلاعات مالی و قوانین مالیاتی، بهتر است کادر مالی از افرادی با مسئولیت و متعهد و متخصص تشکیل شده باشد. با توجه به حساسیت و اهمیت بالای این امور، پیش می‌آید که کادر مالی یک شرکت احتیاج به مشاوره‌های تخصصی در مورد مالیات، بیمه، نرم افزارهای مالی، حسابرسی و غیره داشته باشند که به طور معمول مجموعه‌های ارائه دهنده خدمات حسابداری، به خاطر روابط قوی و موثری که با جامعه حسابداری، حسابرسی و مالیاتی دارند. دارای توان بهتری نیز نسبت به حل و رفع نیاز شرکت‌ها و فعالیت‌های اقتصادی است.

چرا شرکت‌ها تمایل دارند واحد حسابداری خود را برون سپاری کنند؟

برون سپاری خدمات مالی یکی از روش‌های نوین مدیریتی در شرکت‌ها است. شرکت‌ها به خاطر تعهدات کاری، مسئولیت پذیری، کاهش هزینه‌های استخدامی و پرسنلی، منفعت اقتصادی حاصل از عدم تغییر پرسنل بخش مالی و افزایش بهره وری نیروی‌های انسانی خود، افزایش سطح کیفی و کمی گزارشات مالی تمایل به عقد قرارداد با یک شرکت حسابداری و تیم مالی خبره و معتبر با هدف رسیدن به تعالی سازمانی و پیشرفت و رشد مجموعه دارند.

اطلاعات مالی و حسابداری مورد نیاز مدیران شامل چه مواردی است؟

صاحبان کسب و کارها به ویژه مدیران شرکت‌های تازه تاسیس برای جلوگیری از زیان و جرائم مالیاتی می‌بایست دارای حداقل اطلاعات در زمینه مالی، مالیاتی و حسابداری باشند. مدیران برای آگاهی بیشتر، بهتر است نکات زیر را در نظر داشته باشند: ۱- فرآیند و زمان تشکیل پرونده مالیاتی شرکت ۲- فرآیند و زمان پلمپ دفاتر روزنامه و کل ۳- فرآیند نگهداری دفاترحسابداری ۴- فرآیند ارائه گزارشات معاملات فصلی و اظهارنامه ارزش افزوده ۵- فرآیند تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی عملکرد ۶- فرآیند دریافت مفاصا حساب مالیات و بیمه

عملیات حسابرسی چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان انجام امور حسابرسی بستگی به حجم اسناد حسابداری، تعداد حساب‌ها، تعداد طرف حسابها و به طور کلی حجم فعالیت دارد.

آیا حتما باید از نرم افزارهای حسابداری استفاده کنیم؟

امروزه با توجه به گسترش روزافزون اسناد مالی در شرکت ها برای ثبت، بررسی و بایگانی و دریافت گزارشات مالی و مدیریتی نیازمند استفاده از نرم افزارهای مالی معتبر برای کسب و کارها هستیم.

سوالات مالیاتی

چرا شرکت ملزم به تشکیل پرونده مالیاتی می باشد؟

بر اساس قوانین، هر شرکت تا ۲ ماه پس از تاسیس موظف به تشکیل پرونده مالیاتی و همچنین ابطال حق تمبر مالیات سرمایه می باشد. اگر شرکت اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی در موعد مقرر نکند به موجب قانون مالیات های مستقیم مرتکب جرایم مالیاتی می شود.

چرا با وجود نرم افزارهای معتبر حسابداری، تحریر دفاتر قانونی مورد نیاز است؟

در آئین نامه تحریر دفاتر، محلی برای استفاده از نرم افزارهای حسابداری پیش بینی نشده است و اداره کل باید در قانون تحریر دفاتر مدنظر قرار گرفته و اصلاح گردد. طی بخشنامه (۱۱۸/۹۴/۲۰۰-۹/۱۲/۹۴) باتوجه به آیین نامه جدید پس از اصلاحیه در قسمت اخیر بند ۱-۳ ماده ۶ اشاره‌ای به پیش بینی حذف دفاتر دستی شده است. نرم افزارهای حسابداری مورد قبول آئین نامه تحریر و نگهداری دفاتر است، لیکن بایستی اطلاعات از دفاتر به نرم افزار منتقل گردد و ثبت خلاصه در دفاتر انجام شود.

اگر استانداردهای حسابداری و حسابرسی دچار مغایرت با قانون مالیاتهای مستقیم شود، برخورد سازمان امور مالیاتی با آنها چگونه است؟

در صورت وجود تضاد یا مغایرت، مقررات قانون مالیاتهای مستقیم برتری خواهد داشت.

حسابرسی بیمه چیست؟

رسیدگی دفاتر و اسناد مالی کارگاه‌ها برای بررسی حسابهای هزینه ای و حصول اطمینان از پرداخت حق بیمه هزینه‌های صورت گرفته به وسیله کارگاه است. همچنین هر موضوع مشکوکی که از دفاتر استخراج شود مشمول بیمه با تعرفه به علاوه جریمه مربوطه خواهد شد که در مواردی، بدلیل عدم آگاهی شخص مبالغ بسیار زیادی از کارفرما اخذ خواهد شد. درصورت عدم پیشگیری کارشناسانه و صدور برگه اعلام بدهی دفاع از شخص بسیار سخت‌تر می‌شود.

آیا نوع شرکت در میزان و محاسبه مالیات شرکت تاثیر گذار است؟

خیر. نوع شرکت بر میزان و محاسبه مالیات تاثیر گذار نیست. مالیات شرکت تحت تاثیر عملکرد مالی شرکت به طور سالیانه و سود خالص آنها بعد از رسیدگی دفاتر شرکت است.

مالیات علی الراس به چه روش محاسبه می‌شود؟

مالیات علی الراس مالیاتی است که مبنای محاسبه آن به جای اسناد و مدارک مودی، قراین و ضرایب مالیاتی است. ارسال اظهارنامه توسط مودی مهم‌ترین مورد برای تشخیص درآمد و محاسبه مالیات توسط سازمان امور مالیاتی است. بعد از دریافت اظهارنامه توسط واحد مالیاتی و در اجرای بند ۲ ماده ۹۷ قانون مالیات‌های مستقیم پرونده واحد تجاری توسط کارشناس ارشد مالیاتی یا کارشناس مالیاتی رسیدگی خواهد شد. مراحل رسیدگی به صورت مختصر: در گام اول ممیز مالیاتی طی برگه ای که به نام “برگ درخواست اسناد و مدارک” است از مودی درخواست می‌کند که تمام اسناد و مدارک خویش را برای رسیدگی در اختیار ایشان قرار دهد. بعد از ابلاغ “برگ درخواست اسناد و مدارک”، ممیز مالیاتی مکلف است طی یک هفته تا پانزده روز پس از ابلاغ درخواست فوق به محل کار مودی مراجعه نموده و دفاتر و اسناد و مدارک را مورد رسیدگی قرار دهد.

موارد مهم مد نظر اداره امور مالیاتی موقع رسیدگی به دفاتر چیست؟

فهرست برخی از مهم‌ترین پارامترهای کنترل حساب‌ها که مورد توجه سازمان امور مالیاتی قرار می‌گیرد: ۱- کنترل سند حقوق و دستمزد ۲- کنترل لیست‌های بیمه با اسناد ثبت شده و پرداختی‌های بیمه ۳- کنترل سامانه حقوق اداره دارایی با لیست سیستم و بیمه ۴- کنترل استهلاک دارایی و اموال و ثبت‌های تعدیلی آنها ۵- کنترل گردش مواد در پایان سال ویژه واحدهای تولیدی ۶- کنترل مربوط به مالیات و ثبت هزینه اجاره ۷- کنترل محاسبات نیروهای تسویه شده و عیدی پایان سال ۸- کنترل زونکن مغایرت بانکی و صورت مغایرت‌ها ۹- کنترل دقیق ثبت‌های حسابداری مالیات بر ارزش افزوده ۱۰- کنترل حساب ذخیره مالیات ۱۱- کنترل حساب سایر ذخایر مانند آب و برق و گاز در پایان سال ۱۲- کنترل مانده حساب بدهکاران و بستانکاران و اخذ تاییدیه ۱۳- کنترل و تطبیق گزارش‌های مربوط به صورت معاملات فصلی ۱۴- کنترل وضعیت معافیت‌ها اگر با اشخاص حقیقی سروکار دارید ۱۵- کنترل ثبت‌های مربوط به جاری شرکاء در هنگام ورود و خروج وجه نقد ۱۶- کنترل حساب سود انباشته و یا زیان سنواتی

جرائم مالیاتی چیست؟

ماده ۲۷۴ الحاقی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۳۱/ ۰۴/ ۱۳۹۴ موارد زیر جرم مالیاتی محسوب و مرتکب یا مرتکبان حسب مورد، به مجازات های درجه شش محکوم می‌گردند: – تنظیم دفاتر، اسناد و مدارک خلاف واقع و استناد به آن – اختفای فعالیت اقتصادی و کتمان درآمد حاصل از آن – ممانعت از دسترسی ماموران مالیاتی به اطلاعات مالیاتی و اقتصادی خود یا اشخاص ثالث در اجرای ماده ۱۸۱ قانون مالیاتهای مستقیم و امتناع از انجام تکالیف قانونی مبنی بر ارسال اطلاعات مالی موضوع مواد ۱۶۹ و ۱۶۹ مکرر به سازمان امور مالیاتی کشور و وارد کردن زیان به دولت با این اقدام – عدم انجام تکالیف قانونی مربوط به مالیاتهای مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده در رابطه با وصول یا کسر مالیات مودیان دیگر و ایصال آن به سازمان امور مالیاتی در مواعد قانونی تعیین شده – تنظیم معاملات و قراردادهای خود به نام دیگران، یا معاملات و قراردادهای مودیان دیگر به نام خود بر خلاف واقع – خودداری از انجام تکالیف قانونی در خصوص تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حاوی اطلاعات درآمدی و هزینه ای در سه سال متوالی – استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر به منظور فرار مالیاتی

رسیدگی به مالیات اشخاص حقوقی چگونه است؟

رسیدگی ازطریق دفاتر: اگراشخاص حقوقی درموعد مقرر اقدام به ارائه اظهارنامه، ترازنامه، صورت سود و زیان، ارائه دفاتر قانونی روزنامه وکل اسناد و مدارک اعلام نمایند رسیدگی ازطریق دفاترصورت می‌گیرد. رسیدگی ازطریق علی الراس: اگراشخاص حقوقی ازارائه اظهارنامه مالیاتی درموعد مقررخودداری نموده و هم چنین تکالیف خود را اقدام ننمایند رسیدگی مالیات آنهارا ازطریق علی الراس انجام می‌پذیرد. رد دفاتر ازسوی هیئت بند ۳ ماده ۹۷ به علت عدم رعایت آیین نامه تحریر دفاتر: درصورت عدم رعایت آیین نامه تحریر دفاتر پرونده مالیاتی شرکت مورد رسیدگی به هیئت بند ۳ ماده ۹۷ قانون مالیات مستقیم ارجاع داده می‌شود.

از ما بپرسید

فرم زیر را تکمیل کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

  • Date Format: YYYY slash MM slash DD